Limoncello di Malcesine: het zonnige drankje van het Gardameer

Als je ooit aan het prachtige Gardameer in Italië bent geweest, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Limoncello di Malcesine. Dit heerlijke citroenlikeur wordt al eeuwenlang gemaakt in de schilderachtige stad Malcesine, gelegen aan de oostelijke oever van het meer. Ik heb het geluk gehad om deze heerlijke likeur te proeven tijdens mijn bezoek aan het Gardameer en ik kan je vertellen: het is een absolute aanrader!

De geschiedenis van Limoncello di Malcesine

Limoncello is een traditionele Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. De oorsprong van Limoncello di Malcesine gaat terug tot de 18e eeuw, toen lokale boeren begonnen deze likeur te maken met de overvloedige citroenen die in de regio groeiden. Door de jaren heen is Limoncello di Malcesine uitgegroeid tot een geliefd drankje onder zowel toeristen als lokale inwoners.

Hoe wordt Limoncello di Malcesine gemaakt?

De productie van Limoncello di Malcesine is een ambachtelijk proces dat veel tijd en geduld vergt. Allereerst worden de citroenen zorgvuldig gewassen en geschild, waarbij alleen het gele deel van de schil wordt gebruikt. Vervolgens worden de citroenschillen in alcohol geweekt, waardoor de smaak en geur van de citroenen in de alcohol trekken.

Na enkele weken worden de citroenschillen uit de alcohol gehaald en wordt er een siroop van suiker en water toegevoegd. Dit zorgt voor de zoete smaak van de Limoncello di Malcesine. Tenslotte wordt de likeur gefilterd en gebotteld, klaar om te worden genoten!

Proefnotities:

  • Smaak: verfrissend citrusaroma met een zoete nasmaak
  • Kleur: heldergeel
  • Alcoholpercentage: 30%

Waar kan je Limoncello di Malcesine kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het proeven van deze heerlijke citroenlikeur, kan je terecht bij lokale slijterijen en souvenirwinkels in Malcesine en omliggende steden. Daarnaast zijn er ook distilleerderijen die rondleidingen aanbieden waarbij je meer te weten kunt komen over het productieproces van Limoncello di Malcesine en natuurlijk de likeur zelf kunt proeven!

Geniet van Limoncello di Malcesine aan het Gardameer

Of je nu op vakantie bent aan het Gardameer of gewoon zin hebt in een zomerse traktatie, Limoncello di Malcesine is de perfecte keuze. Het verfrissende citrusaroma en de zoete nasmaak zorgen voor een heerlijke smaakervaring die je niet snel zult vergeten. Dus wacht niet langer en trakteer jezelf op een glaasje Limoncello di Malcesine – Salute!

Proost op het goede leven aan het Gardameer!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *