recreatie

Recreatie is in verschillende vormen mogelijk rond het Gardameer, het ligt er gewoon aan wat je graag wilt doen.Daarbij is het verstandig om na aankomst meteen even de evenementenkalender te bekijken, die je vaak bij het hotel of appartement waar je verblijft, kunt inzien, en anders bij de VVV.Want vooral in de drukkere toeristenseizoenen, worden hier de nodige evenementen georganiseerd, van concerten tot begeleide wandeltochten.

Recreatie

Recreatie in de bergen

Het voordeel van een vakantie aan het Gardameer is natuurlijk de combinatie van allerlei recreatiemogelijkheden. Wil je een keertje niet aan of op het water blijven, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Je kunt daarbij natuurlijk steden als Milaan of Venetië bezoeken, maar ook direct bij het meer wat anders gaan doen.

Bijvoorbeeld een dagje de bergen in. Er zijn dan ook ruime mogelijkheden voor actieve bergsporten, waarvan natuurlijk wandelen en mountainbiken het belangrijkste zijn, en waarvoor ook bijzonder veel wandelwegen en trails voor mountainbikers te gebruiken zijn. Ga je daarbij omhoog, krijg je als beloning ook nog eens een prachtig uitzicht cadeau. Ook bij het bergstation op de Monte Baldo kan je wandelen en mountainbiken, maar de reis omhoog met de kabelbaan is wat gemakkelijker.

Overigens kan je ook gewoon langs of om het meer wandelen en fietsen.

Kijk overigens wel uit met de lengte van de wandelweg of fietsroute, want niet altijd staat het juiste aantal kilometers op de borden, maar goed dat is typisch Italië.

Fietsen en mountainbikes kan je ook op verschillende plekken huren.

Ook andere bergsporten, de wat meer adrenalinesporten, zijn rond het meer mogelijk. Met mooie mogelijkheden voor canyoning, diverse klimroutes, en op diverse plekken kan je gebruik maken van een klettersteig of via feratta.

Paragliding is mogelijk, vanaf bijvoorbeeld de Monte Baldo, waar je met de kabelbaan omhoog kan, en in Lonato kan je karten.

Als laatste recreatiemogelijkheid, maar zeker niet de minste, de mogelijkheden voor paardrijden. Dat kan vanaf diverse maneges, waar je ook lessen kunt nemen. En in deze prachtige omgeving is een langere tocht natuurlijk erg mooi.


Booking.com