De stranden en zwembaden aan het Gardameer

De stranden aan het Gardameer zijn meestal smal en rotsachtig. Een boulevard of kustweg vind je hier makkelijker dan een echt strand. Ondanks alles is er in praktisch elke stad wel een geschikt stuk oever waar we kunnen baden. Net als aan het Comomeer kom je hier ook betaalde, omheinde zwemplekken tegen.

Hier is een lijst met plaatsen waar een heerlijk strand is:

Spiaggia Cola (Limone Sul Garda)

Een goed onderhouden kiezelstrand in Limone, een grote (betaalde) parkeerplaats in de buurt. Mogelijkheid om waterfietsen te huren.

Spiaggia Castello (Garganano)

Een klein gratis strand, gelegen naast het stadspark, dicht bij het historische centrum van de stad. In Gargnano en omgeving vind je veel gratis kleine stranden, zoals Spiaggia Corno, Spiaggia della Gial (huisdieren toegestaan) of Fontanella Beach. Je zult echter niet overal gebruik kunnen maken van de parkeerplaats.

Spiaggia d’Oro en Spiaggia “Desenzanino” (Desenzano)

twee gratis kiezelstranden in het populaire Desenzano.

Jamaica Beach (Siurmione)

Klein, stenen, maar wordt beschouwd als een van de mooiste stranden aan het meer. Het ligt onder de ruïnes van de oude Villa van Catullus.

Parco Baia delle Sirene (ca. 3 kilometer van Garda)

een prachtig gelegen park en strand met betaalde toegang, mogelijkheid om ligbedden te huren.

Mirabello-strand (Bardolino)

Met gras begroeid, betaald strand met ligstoelen en een restaurant.

Baia Bianca Bay (Manerba)

Een trendy betaald strand met een nabijgelegen nachtclub.

Zwembaden

Aquaria Thermal SPA (Sirmione)

Deze warmwaterbronnen zijn al bekend sinds de Romeinse tijd, maar werden pas in de 19e eeuw op grotere schaal gebruikt. Tegenwoordig is er een moderne Spa, waarvan een deel is gestileerd als oude Romeinse baden. Het resort heeft een breed aanbod, het is gericht op toeristen met een meer welgestelde portemonnee.

Parco Termale del Garda (Colà)

Een ander voorbeeld van het gebruik van warmwaterbronnen is te vinden in het dorp Cola, een paar kilometer van Lazise. De toegang is iets goedkoper dan in het trendy Sirmione.

Caneva Aquapark

Tijdens het seizoen kun je gebruik maken van het aquapark dat tussen Peschiera en Lazise ligt. Je vindt hier een kunstmatig strand, glijbanen en zwembaden. Naast het aquapark is er ook een groot themapretpark (attractie die verwijst naar populaire avonturenfilms).