Wintersport aan het Gardameer ?

Misschien klinkt het een beetje raar, omdat het Gardameer en de omliggende dorpen vooral omschreven worden als uitstekende bestemmingen om de zomervakantie door te brengen, maar hier kan je ook genieten van een perfecte wintersportvakantie, in een winter waarin grote delen van het landschap ineens wit zijn, en zelfs het meer voorzien kan zijn van een laagje ijs. Soms kan je hier dus zelfs schaatsen, hoewel dat niet iedere winter het geval is.

Dichtbij het Gardameer liggen twee skigebieden Altopiano di Brentonico en Malcésine – Monte Baldo.

Vanuit Malcésine, dat direct aan het meer ligt, brengt de kabelbaan je naar het bergstation op de Monte Baldo, op ruim 1700 meter. Dat is nog net binnen handbereik van een gegarandeerde sneeuwval, hoewel het skigebied natuurlijk ook over kunstsneeuw beschikt.

Eigenlijk dus een best wel sneeuwzekere bestemming. En het is een unieke ervaring, de combinatie van de typische sfeer van rond het Gardameer, en de leuke afdalingen.

Meer wintersport rond het Gardameer

Heb je er geen problemen mee om wat verder te rijden, zeg maar zo in een straal van 50 kilometer rond het Gardameer, dan krijg je de beschikking over nog een aantal mooie skigebieden.

Daarvan is Skirama Dolomiti Adamello-Brenta, een aaneensluiting van kleinere skigebieden, het grootste.

Hier krijg je de beschikking over ongeveer 350 kilometer afdalingen en 140 moderne skiliften. Dit skigebied is ook absoluut zeker van verse echte sneeuw.

Door de hoge ligging tussen de 2500 en 3000 meter, hoeven hier de afdalingen en pisten nooit kunstmatig besneeuwd te worden.

Daarbij valt nog op te merken, dat dit gedeelte van Italië vooral bekend staat om de gezinsvriendelijke en kindvriendelijke skigebieden. Zo ook in Skirama Dolomiti Adamello-Brenta.

Oog voor kinderen, met natuurlijk een kinderprogramma. Ook de afdalingen zijn goed gevarieerd. Er is dus iets voor iedereen te vinden, en iedereen zal hier een leuke wintersport hebben.

Dat is overigens ook van toepassing op skigebied Malcésine – Monte Baldo, dat net zo vriendelijk en leuk is, maar wel een stukje kleiner.

Maar wie hier komt wintersporten, zal meer genieten van de sfeer en het mooie meer, en natuurlijk de après ski in de leuke dorpjes.

Booking.com