watersport

Watersport is vanzelfsprekend overal mogelijk, in alle gedeelten van het Gardameer, bij alle dorpen en stranden. En dan moet je bedenken dat de meest uiteenlopende watersporten wel ergens mogelijk zijn. Wil je iets speciaals, infomeer dan in de plaats waar je verblijft.

Watersport aan het gardameer

Zwemmen is haast overal mogelijk, in ieder geval vanaf de vele stranden rond het meer, en bij veel campings. Op sommige plekken liggen zwembaden direct in het meer, of tegen het meer aan, waar je vanzelfsprekend ook met een gerust hart de kinderen in het water kunt laten spelen.

Het Gardameer is een groot meer, dus zeilen met kleine en grotere boten is geen enkel probleem. Op sommige plekken kan je een dergelijke boot, maar ook motorboten, huren. Ook een tocht maken op een boot is vanzelfsprekend mogelijk, als je liever niet zelf aan het roer staat.

Watersport met wind

Surfen en windsurfen is ook overal, bijvoorbeeld vanaf de stranden, mogelijk. Maar vooral bij Tórbole schijnt de wind het meest perfect te zijn. Daar zie je dan ook de meeste zeilers en de meeste windsurfers. Overigens kan je deze sporten hier ook leren, net als overigens kitesurfen, de wat meer spectaculaire windsport.

Overigens wordt wel gezegd dan het noordenwind is in de ochtenden, en in de middagen zuidenwind, en dat je daar zo ongeveer de klok gelijk op kunt zeggen.

Ideaal dus voor watersporten waarbij je wind nodig hebt.

Zoals al geschreven, kan je op diverse plekken ook een boot huren, variërende van een watertrapfiets tot een echte speedboot, en alles wat daar tussen in ligt. Daarbij valt op te merken dat, als je een motorboot wilt huren, je niet in het noorden van het Gardameer mag varen met de motor aan, want daar zijn motorboten verboden. Vandaar ook dat daar de mogelijkheden om een gemotoriseerde boot te huren, erg klein zijn. En denk dan met name aan dorpjes als Riva del Garda.

Let overigens wel goed op de voorwaarden, als je een boot wilt huren, en op de prijs, want ook daar kan van plaats tot plaats nogal verschil in zitten.

Ook duiken is overigens mogelijk in het Gardameer, en vergis je niet… Er valt heel wat te zien onder water. Verschillende scheepswrakken, oud ijzer, en een echt Christusbeeld.

Booking.com