Uitgaan rondom het Gardameer

Uitgaan rondom het Gardameer.

Er zijn vanzelfsprekend erg goede mogelijkheden om uit te gaan, maar wel een beetje afhankelijk van het seizoen. De mogelijkheden zijn namelijk in de zomer beduidend beter. En dat komt natuurlijk omdat er in het drukke seizoen veel meer gelegenheden geopend zijn.

Wellicht een beetje anders, maar het nachtleven begint meestal al aan het begin van de avond. Dan wordt het al gezellig druk op de terrasjes, in de restaurants, en langs de verschillende boulevards. Daarbij valt ook op te merken, dat meestal rond 8 uur ‘s avonds, de meeste toeristen eten, en dus de terrasjes en restaurants gezellig druk zijn, en meestal vol. Hier eet je niet zoals thuis in een half uurtje, want eten is een sociale bezigheid die gerust enkele uren in beslag kan nemen. Gezellig dus.

Italiaanse keuken, restaurants en uit eten gaan

Liefhebbers van de Italiaanse keuken zullen zich hier als in het paradijs voelen. Meestal vinden we pizzeria’s en lokale tentjes waar panini wordt geserveerd. Hoewel de regio Lago di Garda verschillende karakteristieke gerechten kent, worden deze niet vaak geserveerd. Als we echter goed kijken, vinden we zeker bigoli-pasta met sardines (bigoli con le sarde). Risotto (met asperges, zeelt, of met een sausje met Amaronewijn) wordt ook vaak geserveerd.

Bij het meer zul je ook veel wijnen ontmoeten die kenmerkend zijn voor de regio. In het zuiden proberen we Lugana, in het oosten Bianco di Custoza, Amarone della Valpolicella of Bardolino, in het noorden regeert Valdadige, en in het westen Garda. Dit zijn meestal droge of halfdroge wijnen, liefhebbers van zoete wijnen moeten op zoek naar Recioto di Soave, afkomstig uit de omgeving van Verona.

De meeste restaurants gaan rond het middaguur of later open. Je zult waarschijnlijk wel een plek vinden waar het ontbijt wordt geserveerd, maar het is beter om geen grote selectie te verwachten. Meestal zul je ook veroordeeld zijn tot een beperkt aantal gerechten (voornamelijk panino, toast of bruschetta). Niet alle restaurants brengen kosten in rekening voor het dekken van de zogenaamde coperto, maar houd er rekening mee dat je het van tijd tot tijd kunt tegenkomen.

De prijzen rond het Gardameer zijn niet zo hoog als wat je vooraf zou denken en je zult hier waarschijnlijk niet meer betalen dan in andere delen van de regio. Voor pizza zul je ongeveer € 6 tot € 10 moeten betalen (afhankelijk van de extra’s), pasta kost ongeveer € 8-10. Sandwiches en snacks, populair in Italië, kosten ongeveer € 4 euro. Een glas populaire wijn kost ongeveer € 3, andere drankjes zijn iets duurder – ongeveer € 4 euro. Vrijwel overal vind je een ruime keuze aan koffies (prijzen beginnen bij ongeveer € 2 euro), interessant genoeg betalen we meestal meer voor thee.

Nachtleven – Uitgaan

Het nachtleven vindt vanaf middernacht meestal plaats in één van de vele discotheken. Deze feesten duren daar in de regel tot een uur of vier / vijf. De meeste uitgaansgelegenheden kan je daarbij overigens vinden in de buurt van Desenzano. Maar er zijn ook uitgaansgelegenheden elders rond het meer. Eén van de belangrijkste is zonder twijfel Teatro Alberti in Desenzano, waar je compleet uit kunt gaan. Een luxe diner met live show of live muziek. Alles in één dus, maar erg populair.

Een andere bekende discotheek is Coco Beach, de populairste beach club aan het meer. Hier kan je op het witte strand en onder de Palmbomen genieten van je drankje, terwijl je naar de goede muziek kunt luisteren.

Ook Art Club Disco en Biblò Movie zijn erg populair. Slechts een korte opsomming van alle goede discotheken en clubs rond het Gardameer, waarbij we zeker niet de andere gelegenheden willen vergeten, maar het zijn er simpel te veel.

In ieder geval zijn de mogelijkheden om gezellig een avondje te gaan stappen, erg groot rond het meer. Een beetje vergelijkbaar met de bekende party-eilanden.


Booking.com