Dagtrips

Dagtocht naar het historische stadje Assisi en de basiliek van Sint-Franciscus

Dagtocht naar Assisi vanuit het Gardameer

Ben je op vakantie aan het prachtige Gardameer en op zoek naar een leuke dagtocht? Dan is een bezoek aan het historische stadje Assisi en de indrukwekkende basiliek van Sint-Franciscus een echte aanrader. Assisi is gelegen in de regio Umbrië, op ongeveer 3,5 uur rijden van het Gardameer. Maar geloof me, de reis is meer dan de moeite waard!

Vertrek vanaf het Gardameer

Om optimaal van je dagtocht naar Assisi te genieten, is het handig om vroeg te vertrekken vanaf het Gardameer. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en voldoende snacks en drinken bij je hebt voor onderweg. De rit naar Assisi voert je langs prachtige Italiaanse landschappen en pittoreske dorpjes, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt voor stops en foto’s onderweg.

Routebeschrijving:

  • Verlaat het Gardameer en volg de snelweg richting Verona
  • Neem de A4/E70 richting Milaan
  • Volg de borden naar Assisi via de A1/E35

Aankomst in Assisi

Zodra je aankomt in Assisi, word je meteen betoverd door de charme van dit middeleeuwse stadje. Smalle steegjes, gezellige pleintjes en prachtige uitzichten over de heuvels van Umbrië maken van Assisi een echte parel. Parkeer je auto aan de rand van de stad en verken Assisi te voet, zo kan je het beste alle verborgen schatten ontdekken.

Bezienswaardigheden in Assisi:

  • Basilliek van Sint-Franciscus
  • Rocca Maggiore (middeleeuws fort)
  • Piazza del Comune (centraal plein)
  • San Damiano (klooster)

De basiliek van Sint-Franciscus

De absolute eyecatcher van Assisi is de basiliek van Sint-Franciscus. Deze imposante kerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see tijdens je bezoek aan Assisi. De basiliek bestaat uit twee delen, de bovenste en de onderste kerk, en herbergt prachtige fresco’s van onder andere Giotto. Neem de tijd om de basiliek te verkennen en laat je onderdompelen in de serene sfeer.

Praktische informatie:

  • Openingstijden: dagelijks van 7:00 tot 19:00 uur
  • Entree: gratis voor de onderste kerk, €3 voor de bovenste kerk
  • Fotograferen is toegestaan, maar zonder flits

Terugreis naar het Gardameer

Na een dag vol ontdekkingen in Assisi is het tijd om terug te keren naar het Gardameer. Geniet nog even na van de prachtige uitzichten en de rijke geschiedenis van Assisi terwijl je naar de auto loopt. De rit terug naar het Gardameer voelt misschien wat langer aan, maar de herinneringen aan deze bijzondere dag zullen je altijd bijblijven.

Tip:

Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een heerlijk Italiaans ijsje of een traditionele cappuccino. Zo sluit je je dagtocht naar Assisi helemaal in stijl af!

Au revoir Assisi, tot de volgende keer!

Na een dag vol cultuur, geschiedenis en prachtige uitzichten is het tijd om afscheid te nemen van het betoverende Assisi. Met een voldaan gevoel stap je weer in de auto en zet je koers richting het Gardameer. Maar wees gerust, Assisi zal altijd een plekje in je hart hebben. Tot de volgende keer, bella città!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *