Inleiding

Het Gardameer, gelegen in het noorden van Italië, is niet alleen een prachtige bestemming vanwege het adembenemende landschap en het azuurblauwe water, maar ook vanwege de vele traditionele festivals die hier jaarlijks plaatsvinden. De sfeer is uniek en de lokale tradities zorgen voor een onvergetelijke ervaring. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de meest populaire festivals rond het Gardameer, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Bardolino Chiaretto Wijnfestival

Het Bardolino Chiaretto Wijnfestival wordt elk jaar in mei gehouden in het gelijknamige stadje Bardolino, aan de oostkust van het Gardameer. Tijdens dit festival staat de roséwijn Chiaretto centraal. Er zijn proeverijen, muziekoptredens en traditionele dansen. Een absolute aanrader voor wijnliefhebbers!

Hou je van wijn? Dan mag je dit festival niet missen tijdens je bezoek aan het Gardameer.

Data: 2-5 mei 2022

Locatie: Bardolino, Italië

Sagra del Pesce

De Sagra del Pesce vindt plaats in het schilderachtige stadje Padenghe sul Garda. Tijdens dit visfestival wordt de lokale visspecialiteit, de trota al cartoccio, gevierd. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke visgerechten, muziek en folklore.

Een must-visit voor liefhebbers van verse vis en authentieke Italiaanse keuken.

Data: 17-19 juni 2022

Locatie: Padenghe sul Garda, Italië

Palio delle Bisse

Het Palio delle Bisse is een spectaculair roeiwedstrijd die plaatsvindt in het stadje Peschiera del Garda. Teams van lokale roeiers strijden tegen elkaar op traditionele boten, genaamd bissone, om de felbegeerde prijs. Het evenement wordt afgesloten met een groots feest aan het meer.

Een unieke kans om de lokale tradities en de passie voor roeien te ervaren.

Data: 9-11 september 2022

Locatie: Peschiera del Garda, Italië

Vlotte Afsluiting

Of je nu een liefhebber bent van wijn, vis of sportieve evenementen, de traditionele festivals rond het Gardameer bieden voor elk wat wils. Proef de lokale smaken, geniet van de feestelijke sfeer en maak kennis met de rijke cultuur van deze prachtige regio. Een bezoek aan het Gardameer is pas compleet als je een van deze unieke festivals hebt meegemaakt!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *