Musea

Museo Archeologico di Desenzano del Garda

Ontdek de schatten van het Museo Archeologico di Desenzano del Garda

Ben jij een geschiedenisliefhebber of houd je gewoon van culturele uitstapjes? Dan is een bezoek aan het Museo Archeologico di Desenzano del Garda een absolute must! Dit prachtige museum, gelegen aan de oevers van het betoverende Gardameer, herbergt een schat aan archeologische vondsten die je mee terug in de tijd nemen. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis van de regio en ontdek de unieke collecties die dit museum te bieden heeft.

Ontstaan van het museum

Het Museo Archeologico di Desenzano del Garda is opgericht in 1960 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de regio. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en biedt een unieke inkijk in de archeologische vondsten die in en rondom Desenzano del Garda zijn opgegraven. Met zorg samengestelde tentoonstellingen en educatieve programma’s zorgen ervoor dat bezoekers van alle leeftijden zich kunnen verdiepen in de rijke geschiedenis van de regio.

Collecties en tentoonstellingen

Het Museo Archeologico di Desenzano del Garda heeft een indrukwekkende collectie archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie. Bewonder prachtige voorwerpen uit de Romeinse tijd, zoals amforen, mozaïeken en beeldhouwwerken. Daarnaast zijn er ook vondsten uit de Gallo-Romeinse periode, de middeleeuwen en de Renaissance te bewonderen. Het museum organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen die dieper ingaan op specifieke thema’s uit de geschiedenis van de regio.

Belangrijke informatie

  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €5, kinderen tot 18 jaar en senioren vanaf 65 jaar betalen €3.
  • Adres: Het museum is gelegen aan Via Castello 89, 25015 Desenzano del Garda (BS), Italië.

Educatieve programma’s

Het Museo Archeologico di Desenzano del Garda biedt ook diverse educatieve programma’s voor scholen en groepen. Kinderen kunnen deelnemen aan interactieve rondleidingen en workshops om op een speelse manier meer te leren over de archeologie en geschiedenis van de regio. Daarnaast organiseert het museum lezingen en evenementen voor een breder publiek, zodat iedereen kan genieten van de rijke culturele erfgoed van Desenzano del Garda.

Praktische informatie

  • Scholen en groepen: Scholen en groepen kunnen van tevoren een bezoek reserveren en speciale rondleidingen op maat aanvragen.
  • Bereikbaarheid: Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeergelegenheden in de buurt voor bezoekers die met de auto komen.

Ontdek de magie van het Gardameer

Na je bezoek aan het Museo Archeologico di Desenzano del Garda is het heerlijk om nog even rond te slenteren door de gezellige straatjes van Desenzano del Garda. Geniet van een heerlijke gelato op een terrasje met uitzicht op het meer of maak een ontspannen boottochtje over het helderblauwe water. Het Gardameer heeft zoveel te bieden en is een plek die je voor altijd in je hart zal sluiten. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de magie van het Gardameer en laat je betoveren door de schoonheid van Desenzano del Garda!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *