Activiteiten

Kinderactiviteiten en speeltuinen aan het Gardameer

Kinderactiviteiten en speeltuinen aan het Gardameer

Ben je van plan om met je gezin naar het prachtige Gardameer in Italië te gaan? Dan wil je natuurlijk weten waar je de leukste kinderactiviteiten en speeltuinen kunt vinden! Gelukkig zijn er genoeg plekken rondom het meer waar kinderen zich kunnen vermaken en ouders even kunnen ontspannen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste plekken voor kinderen aan het Gardameer.

Speeltuinen

In de omgeving van het Gardameer zijn er verschillende speeltuinen te vinden waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De speeltuin in La Quiete Park is een populaire keuze. Deze speeltuin heeft diverse speeltoestellen, glijbanen en klimrekken. Ook is er een aangrenzend park waar je lekker kunt picknicken. Een andere leuke speeltuin is die bij Parco Baia delle Sirene, met een prachtig uitzicht op het meer en veel ruimte om te rennen en spelen.

Als je op zoek bent naar een speeltuin die iets meer avontuurlijk is, dan is Adventure Park Jungle Adventure een aanrader. Hier kunnen kinderen klimmen en klauteren door de bomen en spannende parcours afleggen. Een echt avontuur in de natuur!

Kinderactiviteiten

Naast speeltuinen zijn er ook genoeg andere activiteiten te doen met kinderen aan het Gardameer. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken over het meer. Kinderen vinden het vaak geweldig om op het water te zijn en onderweg te genieten van de mooie omgeving. Mini golf is ook een leuke activiteit die vaak in de buurt van het meer te vinden is. Wedstrijdje doen?

Verder zijn er verschillende pretparken in de omgeving waar kinderen zich kunnen vermaken. Denk aan Gardaland, het grootste pretpark van Italië, of Caneva Aquapark, een waterpark vol glijbanen en zwembaden. Genoeg mogelijkheden voor een dag vol plezier!

Praktische informatie

Als je met kinderen naar het Gardameer gaat, is het handig om te weten wat de openingstijden en prijzen zijn van de verschillende activiteiten en speeltuinen. Hieronder vind je een overzicht:

  • La Quiete Park: dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur, entree is €5 per kind
  • Parco Baia delle Sirene: dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur, entree is gratis
  • Adventure Park Jungle Adventure: geopend op afspraak, prijzen variëren van €15 tot €25 per kind
  • Gardaland: dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, ticketprijs is €40 per kind
  • Caneva Aquapark: dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur, entree is €30 per kind

Zorg ervoor dat je op tijd bent en rekening houdt met eventuele drukte, vooral in het hoogseizoen. Zo kunnen jij en je kinderen optimaal genieten van een dag vol plezier aan het Gardameer!

Veel plezier aan het Gardameer!

Met al deze leuke kinderactiviteiten en speeltuinen aan het Gardameer weet je zeker dat jullie een geweldige vakantie zullen hebben. Laat de kinderen lekker spelen en geniet zelf van de prachtige omgeving en het heerlijke weer. Een vakantie aan het Gardameer is een herinnering die jullie allemaal nog lang zullen koesteren. Veel plezier!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *