Ontdek de betoverende Borghese-eilanden aan het Gardameer

Als je op zoek bent naar een unieke en adembenemende ervaring aan het Gardameer, dan zijn de Borghese-eilanden een absolute aanrader. Deze eilanden, waaronder het prachtige Isola del Garda, zijn een verborgen parel die wachten om ontdekt te worden. Tijdens mijn recente trip naar het Gardameer heb ik het geluk gehad om deze eilanden te bezoeken en ik kan met zekerheid zeggen dat het een ervaring was om nooit te vergeten.

Isola del Garda: een oase van rust en schoonheid

Isola del Garda is het grootste eiland van de Borghese-archipel en is tevens het enige eiland dat toegankelijk is voor het publiek. Het eiland staat bekend om zijn weelderige tuinen, historische villa en prachtige uitzichten over het meer. Een bezoek aan Isola del Garda voelt als een stap terug in de tijd, naar een wereld van rust en schoonheid.

Met een georganiseerde rondleiding kregen we de kans om de villa te verkennen, omringd door weelderige tuinen met kleurrijke bloemen en eeuwenoude bomen. Het hoogtepunt van de tour was het adembenemende uitzicht vanaf de top van de villa, waar je een panoramisch zicht hebt over het schitterende Gardameer.

Praktische informatie over Isola del Garda:

  • Openingstijden: dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur
  • Toegangsprijs: €20 voor een rondleiding inclusief boottocht vanuit Garda
  • Tip: reserveer je tour van tevoren om teleurstelling te voorkomen

Verken de andere Borghese-eilanden

Na ons bezoek aan Isola del Garda besloten we om ook de andere eilanden van de Borghese-archipel te verkennen. Hoewel deze eilanden niet toegankelijk zijn voor publiek, is het mogelijk om een boottocht te maken rondom de eilanden en zo te genieten van de prachtige natuur en de indrukwekkende villa’s die hier te vinden zijn.

Tijdens de boottocht kregen we de kans om de rijke geschiedenis van de eilanden te ontdekken, evenals de unieke flora en fauna die hier te vinden is. Het was een magische ervaring om langs de groene oevers te varen en te genieten van de rust en de schoonheid van deze ongerepte natuur.

Praktische informatie over de Borghese-eilanden:

  • Boottochten vertrekken dagelijks vanuit verschillende havens rondom het Gardameer
  • De kosten van een boottocht variëren afhankelijk van de duur en de route
  • Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden en vertrektijden

Slotgedachte

Al met al was mijn bezoek aan de Borghese-eilanden een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. De combinatie van historie, natuur en schoonheid maakt deze eilanden tot een must-see bestemming aan het Gardameer. Dus, als je de kans krijgt om deze betoverende eilanden te bezoeken, aarzel dan niet en waag de sprong in avontuur. Het is een reis die je nooit zult vergeten!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *