Praktische info

Informatie over lokale festivals en evenementen aan het Gardameer

Lokale festivals en evenementen aan het Gardameer

Ben jij van plan om naar het Gardameer te gaan en wil je graag wat lokale festivals en evenementen bijwonen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik heb zelf meerdere keren het Gardameer bezocht en heb verschillende festivals en evenementen meegemaakt. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en geef ik je een overzicht van de leukste festivals en evenementen die je kunt verwachten aan het Gardameer.

Zomerfestivals aan het Gardameer

In de zomer is er van alles te beleven rondom het Gardameer. Zo vinden er verschillende muziekfestivals plaats waar je kunt genieten van live muziek en gezelligheid. Een van de bekendste zomerfestivals is het Garda Jazz Festival. Dit festival vindt plaats in de stad Bardolino en trekt jazzliefhebbers van over de hele wereld. Een andere aanrader is het Festival del Lago in Desenzano del Garda, waar je kunt genieten van optredens aan het water.

Data en locaties:

  • Garda Jazz Festival: juli, Bardolino
  • Festival del Lago: augustus, Desenzano del Garda

Niet alleen muziekliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de zomerfestivals aan het Gardameer. Ook culinaire festivals zijn populair in deze periode. Proef bijvoorbeeld lokale specialiteiten tijdens het Sagra del Pesce in Monte Isola, waar visliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Herfstfestivals aan het Gardameer

Na een bruisende zomer is het ook in de herfst nog steeds genieten aan het Gardameer. In september vindt bijvoorbeeld het Notte Bianca feest plaats in Manerba del Garda. Dit is een avond vol muziek, dans en vuurwerk, die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Data en locaties:

  • Notte Bianca: september, Manerba del Garda

Daarnaast wordt er in de herfst ook aandacht besteed aan kunst en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Fiera di San Martino in Rivoltella, waar je kunt genieten van lokale ambachten en kunstwerken.

Winterfestivals aan het Gardameer

Ook in de wintermaanden valt er genoeg te beleven aan het Gardameer. Zo wordt er rond kerst en oud en nieuw vaak een kerstmarkt georganiseerd in verschillende steden zoals Verona en Brescia. Hier kun je genieten van glühwein, kerstcadeaus en gezellige sfeer.

Data en locaties:

  • Kerstmarkt Verona: december
  • Kerstmarkt Brescia: december-januari

Daarnaast zijn er in de winter ook verschillende sportieve evenementen aan het Gardameer. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak een ski-wedstrijd georganiseerd in de bergen rondom het meer, waar je kunt kijken naar spectaculaire afdalingen.

Afsluiting

Zoals je kunt zien, is er het hele jaar door van alles te beleven aan het Gardameer. Of je nu van muziek, culinaire hoogstandjes of sportieve activiteiten houdt, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffer en bezoek een van de vele festivals en evenementen aan het prachtige Gardameer!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *