Activiteiten

Excursies naar lokale markten en ambachtelijke winkels

Ontdek de smaken en ambachten rondom het Gardameer

Ben jij ook zo’n liefhebber van lokale markten en ambachtelijke winkels? Dan is het Gardameer dé plek voor jou! Tijdens je verblijf aan het Gardameer zijn er talloze excursiemogelijkheden om de smaken en ambachten van de regio te ontdekken.

Bezoek de lokale markten

Op de lokale markten rondom het Gardameer vind je de meest verse producten en typisch Italiaanse specialiteiten. Proef de heerlijke olijfolie, kazen, salami’s en natuurlijk de lokale wijnen. De markten zijn een feest voor je zintuigen en bieden een kijkje in het dagelijks leven van de Italianen.

Ontdek de ambachtelijke winkels

In de pittoreske dorpjes rondom het Gardameer vind je vele ambachtelijke winkels waar lokale vakmannen en -vrouwen hun ambacht uitoefenen. Denk aan keramiek, kantklossen, lederwaren en olijfolieproducenten. Hier kun je unieke souvenirs kopen en zien hoe deze ambachten al generaties lang worden doorgegeven.

Onze favoriete excursies rondom het Gardameer

Lokale markt in Bardolino

Locatie: Bardolino

Dag: Woensdag

Tijd: 08:00 – 14:00 uur

De markt in Bardolino is een van de grootste en meest kleurrijke markten rondom het Gardameer. Hier vind je alles van verse groenten en fruit tot kleding en souvenirs.

Ambachtelijke winkels in Malcesine

Locatie: Malcesine

Duur: Halve dag excursie

In Malcesine kun je deelnemen aan een wandeling langs de vele ambachtelijke winkels in de oude stad. Hier zie je hoe de lokale ambachtslieden hun kunsten vertonen en kun je zelfs een workshop volgen.

Geniet van het goede leven aan het Gardameer

Of je nu houdt van lekker eten, ambachtelijke producten of gewoon graag snuffelt op lokale markten, het Gardameer heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om ook te genieten van het prachtige uitzicht op het meer en de gezellige terrasjes.

Doe inspiratie op en geniet van al het lekkers!

Ik hoop dat je door dit artikel geïnspireerd bent geraakt om tijdens je verblijf aan het Gardameer de lokale markten en ambachtelijke winkels te bezoeken. Laat je verrassen door de smaken en ambachten van deze prachtige regio!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *