Dagtrips

Dagtrip naar de romantische stad Ferrara en het kasteel Estense

Een romantische dagtrip naar Ferrara vanuit het Gardameer

Heb je zin in een romantisch uitstapje tijdens je vakantie aan het Gardameer? Dan is een dagtrip naar de prachtige stad Ferrara zeker een aanrader! Deze charmante stad, gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van het Gardameer, staat bekend om haar prachtige middeleeuwse architectuur, gezellige pleinen en historische bezienswaardigheden. Een absolute must-see tijdens je bezoek aan Ferrara is het imposante kasteel Estense, dat dateert uit de 14e eeuw. In dit artikel deel ik graag mijn eigen ervaring met deze bijzondere dagtrip.

Vertrek vanuit het Gardameer

Vanuit het Gardameer kun je eenvoudig met de auto naar Ferrara rijden. Zorg ervoor dat je op tijd vertrekt, zodat je voldoende tijd hebt om van de stad en haar bezienswaardigheden te genieten. Vergeet niet om een goed gevulde picknickmand mee te nemen voor onderweg!

  • Vertrektijd: Vroeg in de ochtend
  • Rijtijd: Ongeveer 2,5 uur
  • Route: Via de A22 en A13 richting Ferrara

Verkenning van Ferrara

Eenmaal aangekomen in Ferrara word je meteen betoverd door de sfeer van de stad. Maak een wandeling door de schilderachtige straatjes, bewonder de prachtige gebouwen en geniet van een kopje koffie op een gezellig terrasje. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende kathedraal van Ferrara en de prachtige Palazzo dei Diamanti.

Bezoek aan kasteel Estense

Het hoogtepunt van je dagtrip naar Ferrara is zonder twijfel een bezoek aan het kasteel Estense. Dit imposante kasteel, ook wel bekend als het Castello Estense, is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Italië. Bewonder de imposante torens, de prachtige binnenplaats en de historische kamers van het kasteel. Vergeet niet om de geheime gangen en de indrukwekkende muurschilderingen te ontdekken!

Na je bezoek aan het kasteel kun je nog even rondslenteren in de prachtige tuinen rondom het kasteel, waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het uitzicht op de stad.

Terugkeer naar het Gardameer

Na een dag vol romantiek en geschiedenis in Ferrara is het tijd om terug te keren naar het Gardameer. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg en maak een tussenstop in een van de pittoreske dorpjes langs de route voor een heerlijk diner.

Terugreis naar het Gardameer

  • Vertrektijd: Laat in de middag
  • Rijtijd: Ongeveer 2,5 uur
  • Route: Dezelfde route als op de heenweg

Een onvergetelijke dagtrip vol romantiek

Een dagtrip naar Ferrara vanuit het Gardameer is een onvergetelijke ervaring vol romantiek en geschiedenis. Van de prachtige middeleeuwse architectuur tot de imposante kasteelmuren van Estense, er valt zoveel te ontdekken en te bewonderen in deze charmante stad. Dus pak je spullen, spring in de auto en beleef een dag vol avontuur en verwondering in Ferrara!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *