Dagtrips

Dagtrip naar de charmante stad Ravenna en de mozaïeken

Ontdek de charme van Ravenna en haar prachtige mozaïeken

Ben je op vakantie aan het Gardameer en wil je een dagtrip maken naar een bijzondere stad vol historie en prachtige mozaïeken? Dan is Ravenna de perfecte bestemming voor jou! Deze charmante stad ligt op ongeveer twee uur rijden van het Gardameer en staat bekend om haar indrukwekkende mozaïeken die dateren uit de Byzantijnse periode. Ik heb onlangs een dagtrip gemaakt naar Ravenna en was enorm onder de indruk van de schoonheid van deze stad en haar kunstwerken. Hier deel ik graag mijn ervaringen en tips met jou.

Praktische informatie

Als je van plan bent om een dagtrip naar Ravenna te maken, is het handig om wat praktische informatie op een rijtje te hebben:

  • Reistijd: Ongeveer twee uur rijden vanaf het Gardameer.
  • Toegangsprijs mozaïeken: De meeste bezienswaardigheden met mozaïeken in Ravenna hebben entreegeld. De prijzen variëren, dus het is handig om van tevoren te checken.
  • Openingstijden: De meeste bezienswaardigheden zijn geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur.
  • Vervoer: Je kunt met de auto naar Ravenna reizen, maar er zijn ook treinverbindingen vanuit Verona en andere steden in de buurt.

Bezoek aan de mozaïeken

De mozaïeken van Ravenna behoren tot de mooiste ter wereld en zijn absoluut een must-see tijdens je bezoek. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar prachtige mozaïeken uit de 5e en 6e eeuw. Bezoek zeker de volgende bezienswaardigheden:

1. Basiliek van San Vitale

De Basiliek van San Vitale is een van de beroemdste kerken in Ravenna en staat bekend om haar indrukwekkende mozaïeken. Het hoogtepunt is het mozaïek van keizer Justinianus en zijn hofhouding.

2. Mausoleum van Galla Placidia

In dit mausoleum vind je schitterende mozaïeken die de vroegchristelijke symboliek verbeelden. De blauwe en gouden kleuren zijn adembenemend!

3. Baptisterium van de Arianen

Dit baptisterium heeft prachtige mozaïeken die de doop van Christus voorstellen. Het is een van de oudste gebouwen in Ravenna en zeker een bezoek waard.

Verken de stad Ravenna

Naast de mozaïeken heeft Ravenna nog veel meer te bieden. Maak een wandeling door de sfeervolle straatjes, bezoek de gezellige marktjes en geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd in een van de vele trattoria’s. Vergeet zeker niet om de volgende bezienswaardigheden te bezoeken:

1. Dante Alighieri’s graf

Ravenna is de laatste rustplaats van de beroemde Italiaanse dichter Dante Alighieri. Zijn graf is te vinden in de Basilica di San Francesco.

2. Piazza del Popolo

Het centrale plein van Ravenna, Piazza del Popolo, is een levendige plek vol cafés en winkels. Hier kun je heerlijk mensen kijken en genieten van de sfeer van de stad.

3. Rocca Brancaleone

Deze middeleeuwse vesting werd gebouwd in de 15e eeuw en is een interessante bezienswaardigheid in Ravenna. Vanaf de vesting heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Maak je dagtrip naar Ravenna compleet

Na een dag vol indrukken en prachtige mozaïeken is het tijd om terug te keren naar het Gardameer. Hopelijk heb je genoten van deze bijzondere stad en ben je net zo enthousiast geworden als ik. Ravenna is een verborgen pareltje in Italië dat zeker een bezoek waard is. Dus pak je auto of neem de trein en ontdek de charme van Ravenna en haar prachtige mozaïeken!

Veel plezier en geniet van je dagtrip!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *