Vervoer

Brandstofprijzen en tankstations in de regio van het Gardameer

Brandstofprijzen en tankstations bij het Gardameer

Ben jij van plan om binnenkort naar het prachtige Gardameer te reizen en vraag je je af wat de brandstofprijzen en tankstations zijn in deze regio? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over tanken bij het Gardameer, gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens mijn vakanties daar. Lees snel verder voor handige tips en informatie!

Brandstofprijzen

De brandstofprijzen bij het Gardameer kunnen per tankstation verschillen, maar over het algemeen liggen ze iets hoger dan in Nederland. Zo betaal je gemiddeld €1,60 tot €1,80 per liter benzine en €1,50 tot €1,70 per liter diesel. Het is dus verstandig om je tank vol te gooien voordat je de grens oversteekt of te kiezen voor een tankstation iets verder van het meer vandaan.

Goedkoop tanken

Wil je goedkoop tanken bij het Gardameer? Dan is het handig om een beetje research te doen. Tankstations langs de snelweg zijn vaak duurder dan die iets meer landinwaarts. Ook loont het om te kijken naar kortingsacties of spaarprogramma’s die sommige tankstations aanbieden. Zo kun je toch een beetje besparen op je brandstofkosten tijdens je vakantie!

Alternatieven

Als je echt wilt besparen op brandstofkosten, kun je ook overwegen om te kiezen voor alternatieve brandstoffen zoals LPG of elektrisch laden. Bij steeds meer tankstations rondom het Gardameer kun je terecht voor deze opties. Zo kun je milieubewust én voordelig blijven rijden tijdens je verblijf in deze prachtige regio.

Tankstations

Langs de rand van het Gardameer vind je diverse tankstations waar je terecht kunt voor het bijvullen van je tank. Van grote internationale ketens tot lokale familiebedrijven, er is keuze genoeg. Het is handig om te weten dat de meeste tankstations langs de snelwegen 24 uur per dag geopend zijn, terwijl de kleinere stations in dorpen vaak wat beperktere openingstijden hebben. Zorg er dus voor dat je niet met een lege tank komt te staan als je laat op de avond nog wilt tanken!

Faciliteiten

Naast het tanken van brandstof, bieden veel tankstations bij het Gardameer ook andere faciliteiten aan. Denk hierbij aan een winkeltje voor snacks en drankjes, sanitaire voorzieningen en soms zelfs een restaurant. Zo kun je tijdens het tanken meteen even een break nemen en genieten van een lekkere cappuccino of een Italiaanse panini.

Betalen

Betalen bij tankstations rondom het Gardameer gaat in de meeste gevallen gewoon met contant geld of met je pinpas. Het is handig om wat cash op zak te hebben voor het geval dat, aangezien niet alle tankstations creditcards accepteren. Ook kun je vaak gebruikmaken van een selfservice betaalautomaat als het tankstation niet bemand is.

Al met al hoef je je geen zorgen te maken over het tanken bij het Gardameer. Er zijn genoeg mogelijkheden en met een beetje voorbereiding kun je zelfs nog wat geld besparen. Dus gooi die tank vol, zet je favoriete Italiaanse zomerhit op en geniet van de mooie omgeving tijdens je rit langs het Gardameer!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *