Dagtrips

Bezoek aan het historische stadje Cremona en de vioolbouwerswijk

Ontdek het historische stadje Cremona

Als je aan het Gardameer verblijft, mag een bezoek aan het historische stadje Cremona zeker niet ontbreken. Cremona staat bekend als de geboorteplaats van enkele van ‘s werelds beste vioolbouwers, waaronder Antonio Stradivari en Giuseppe Guarneri. De stad ademt dan ook een rijke muzikale geschiedenis uit, die je overal in de straten kunt voelen.

Bezienswaardigheden in Cremona

In Cremona zijn er tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek. Zo kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende kathedraal van Cremona, waar je de prachtige fresco’s van de beroemde schilder Pordenone kunt bewonderen. Vergeet ook zeker niet om de Torrazzo di Cremona te beklimmen, de klokkentoren die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

De vioolbouwerswijk

Een absolute must-see in Cremona is de vioolbouwerswijk, waar je de werkplaatsen van de bekendste vioolbouwers kunt bezoeken. Hier kun je niet alleen zien hoe een viool met de hand wordt gemaakt, maar kun je ook de passie en toewijding van de vioolbouwers voelen. Vergeet niet om een exemplaar van de beroemde Stradivarius viool te bewonderen, die door kenners wordt beschouwd als de beste viool ter wereld.

Van het Gardameer naar Cremona

Vanuit het Gardameer is Cremona gemakkelijk te bereiken met de auto. De afstand tussen het Gardameer en Cremona bedraagt ongeveer 120 kilometer, wat betekent dat je met ongeveer anderhalf uur rijden in het historische stadje bent. Zorg ervoor dat je een volle tank hebt en geniet van de pittoreske route door het Italiaanse landschap.

Parkeermogelijkheden in Cremona

In Cremona zijn er diverse parkeermogelijkheden beschikbaar voor bezoekers. Zo kun je je auto parkeren bij de Piazza Marconi, waar vandaan je gemakkelijk te voet de stad kunt verkennen. Vergeet niet om wat kleingeld mee te nemen voor de parkeerautomaat.

Lunchen in Cremona

Na een ochtend vol ontdekkingen in Cremona is het tijd om te genieten van een heerlijke lunch. In het historische centrum van Cremona vind je tal van gezellige trattoria’s en osteria’s waar je kunt genieten van typisch Italiaanse gerechten. Probeer zeker de lokale specialiteit, de tortelli di zucca, een heerlijke pasta gevuld met pompoen.

Terug naar het Gardameer

Na een dag vol cultuur en geschiedenis in Cremona is het tijd om terug te keren naar het Gardameer, waar je kunt ontspannen aan het prachtige meer en kunt genieten van het heerlijke Italiaanse weer. Laat de indrukken van Cremona op je inwerken en geniet van een welverdiende cocktail aan het strand.

Afsluiting

Cremona is een stad die je hart zal veroveren met haar rijke muzikale geschiedenis en prachtige architectuur. Van het bewonderen van historische fresco’s tot het luisteren naar de klanken van een Stradivarius viool, Cremona heeft voor iedereen wat te bieden. Dus pak je auto en maak een uitstapje naar dit betoverende stadje vanuit het Gardameer. Je zult er geen spijt van krijgen!

Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *